Er is in Holtenbroek en de Aa-landen behoefte aan een plek voor jongeren. Een laagdrempelige en veilige voorziening waar jongeren van 10-18 jaar (met een focus op 13-16 jarigen) elkaar zowel binnen als buiten kunnen ontmoeten en lekker kunnen bewegen. Een jongerenvoorziening die bijdraagt aan de sociale ontwikkeling van jongeren, hun betrokkenheid in de wijk stimuleert, hen ondersteuning en begeleiding biedt. Vanuit deze plek worden jongeren uitgedaagd talenten te ontwikkelen én het geeft ruimte aan positieve rolmodellen. Daarom zijn we op zoek naar een (ambulant) jongerenwerker die - naast het reguliere ambulant jongerenwerk - als kwartiermaker (24 uur/week) deze zomer nog een jongerenvoorziening kan opzetten.
- Je initieert en versterkt een dynamisch dienstverleningsconcept op basis van de visie van Travers Welzijn en met de klankbordgroep met vertegenwoordigers uit de wijk (waaronder uiteraard jongeren zelf). Deze klankbordgroep vorm je op basis van de stakeholdersanalyse en met wie je periodiek overlegt. Je start met een nulmeting van de primaire doelgroep, door middel van interviews met jongeren uit de wijk. Jij bent ook degene die de gespreksverslagen van de klantbordbijeenkomsten opstelt.
- Je werkt planmatig toe naar een toekomstbestendige jongerenvoorziening, waardoor het een broedplek wordt waar jongeren vanuit eigenaarschap zélf invulling aan willen geven en waar jongerenwerkers laagdrempelig activiteiten organiseren.
- Je bent verantwoordelijk voor het levendig en aantrekkelijk maken én houden van de locatie. Daar hoort ook bij dat de voorziening ‘gebruiksklaar’ is: schoon, heel en veilig. Je creëert de randvoorwaarden voor de borging van de jongerenvoorziening. Dat hoef je niet allemaal alleen te doen. Je werkt samen met onze zakelijk leider die gaat over de wijkcentra.
- Je regisseert vanuit een natuurlijk overwicht wie er wanneer gebruik kan maken van de voorziening.
- Je werkt nauw samen met de andere ambulante jongerenwerkers van Travers Welzijn, organisaties als SportService Zwolle, onderwijsinstellingen in de wijk (Deltion College en de Lassus Campus) én plaatselijke ondernemers.
- Je bouwt aan een netwerk van jongeren door regelmatig op laagdrempelig niveau contact te hebben. Je bent op straat én op de socials actief om jongeren te bereiken en te verbinden. Je bent vasthoudend, ook als er op het eerste gezicht geen interesse lijkt te zijn. Je richt je ook op jongeren die geen opleiding meer volgen, dreigen uit te vallen op school of zonder werk zitten.
- Je draagt bij aan het versterken van de persoonlijke ontwikkeling en de maatschappelijke participatie van jongeren. Hiervoor ondersteun je jongeren bij het ontdekken van hun talenten en deze positief in te zetten en begeleid je hen in het weerbaar(der) worden tegen de verleidingen van de straat en snel geld verdienen.
- Je bent een pionier en vindt het heerlijk om iets ‘from scratch’ op te zetten. Daarbij vertrouw je op jouw ervaring met het werken met jongeren, waardoor je goed uit de startblokken komt. Je bent een echte aanjager en hebt een helicopterview, zodat je goed voor ogen hebt wat er te doen is.
- Voordat je jouw werk echt kunt doen, moet je eerst investeren in het opbouwen van relaties met de jongeren. Tussendoor geniet je van kleine successen.
- Jij kunt zonder oordeel contact leggen met tieners en jongeren. Dat werkt alleen als je de jongere echt ziet en oprecht geïnteresseerd en beschikbaar bent. Daarbij kun je ook prima jouw eigen grenzen aangeven.
- Als rasechte verbinder ben je in staat om jezelf aan jongeren te verbinden, jongeren met elkaar te verbinden én de verbinding tussen jongeren en hun omgeving te versterken.
- Je gaat uit van mogelijkheden. Je kunt ook alleen een praatje maken, er hoeft niet altijd een probleem opgelost te worden.
- Sommige jongeren zijn het niet gewend om tegengas te krijgen. Jij bent voor hen de persoon die er wel tegenin durft te gaan.
- Je weet wat er speelt onder jongeren en kunt hen vertegenwoordigen richting partners.
- Je past jouw werkuren aan op basis van wat er op dat moment nodig is.
- Je hebt een visie op het werken met jongeren die aansluit bij de identiteit van onze organisatie.
- Je hebt ervaring met outreachend werken met jongeren en een relevante afgeronde hbo-opleiding.
Over je collega’s
We werken bij Travers Welzijn vanuit zelforganisatie. Dat betekent dat iedereen vanuit gelijkwaardigheid en eigenaarschap rollen en taken heeft waar hij of zij voor verantwoordelijk is. Je wordt onderdeel van Cirkel stadsdeel Noord en de vakgroep Jongerenwerk. Stadsdeel Noord is het grootste team binnen onze organisatie en bestaat uit zo’n zeventien collega’s, van jeugdwerker tot opbouwwerker, van medewerker wijkcentrum tot medewerker Taal en Gezin. De thuisbasis van het team is wijkcentrum Holtenbroek.