wij zoeken een

 

Jongerencoach Impacter

Windesheim Almere
24 - 32 uur per week

               

                                                                                                                                      

 

 

 

 

wij zoeken een

Jongerencoach Impacter
Windesheim Almere

24 - 32 uur per week

 

Jongeren kunnen op zóveel manieren impact maken. Maar waar begin je? En hoe weet je wat je leuk vindt en waar je goed in bent? Dat is precies waar jij als jongerencoach bij gaat helpen!

Impacter is een project uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Bij Impacter Windesheim zetten jongeren (in dit geval studenten) zich vrijwillig in voor een ander, ontdekken hun talenten, ontmoeten nieuwe mensen en maken onze samenleving sterker. Ze krijgen de kans om te leren in een omgeving waar experimenteren oké is en waar ze gewaardeerd worden om wie ze zijn, zodat ze vertrouwen krijgen in zichzelf, hun talenten en hun plek in de maatschappij. Dat doen ze samen met ondersteuning van een jongerencoach. Jij dus! 

Wat ga je doen?

Als jongerencoach ondersteun je Windesheim studenten in Almere vanuit jouw eigen ervaring. Vallen en opstaan, keuzes maken, éindelijk weten wat je wil of nee, toch niet..: you’ve been there. Met behulp van onze Impacter-methodiek ga je op zoek naar de vraag achter de vraag. Je luistert, vraagt door en gaat samen op zoek naar een plek in de stad waar de student aan de slag kan én impact kan maken. Op de achtergrond kijk je mee en stuur je bij waar nodig. Wil de student zelf iets opzetten? Jij begeleidt dit proces van droom tot uitvoering en geeft met de student handen en voeten aan zijn project. Je gaat niet alleen aan de slag, maar met een team van andere jongerencoaches.

Naast het coachen ga je op Windesheim actief op zoek naar nieuwe deelnemers, waarbij het geven van trainingen, workshop of gastlessen een vast onderdeel is. Je kunt daarbij samenwerken met docenten en opleidingen. Misschien heb je zelf een tof idee?! Ook het ‘MDT Pak je Kans in Almere netwerk’ is een belangrijke partner, zij vertellen je alles over de reeds bestaande infrastructuur rondom het werven en matchen van organisaties met jongeren. Tenslotte is registreren en rapporteren in ons registratiesysteem ook part of the job, zodat we goed op de hoogte zijn van het proces dat een student doorloopt.

Wie ben jij?

Jij wilt studenten inspireren én activeren vanuit je eigen levenservaring. Je beseft dat daarbij niet je opleiding het belangrijkst is, maar juist je persoonlijkheid en competenties. Je kunt goed luisteren, weet hoe je studenten kunt bereiken en hoe je ze betrokken houdt omdat je hun belevingswereld snapt. Je maakt gemakkelijk contact met (groepen) studenten of potentiële samenwerkingspartners. Van een gesprek met een organisatie in de stad tot het maken van een wandeling met een student. Groot voordeel is dat je Almere op je duimpje kent en het niet erg vindt om dingen te regelen! Je gaat samenwerken met andere van Almeerse MDT-projecten, maar werkt wel zelfstandig als Impacter-coach. Je leert je collega’s van Impacter Windesheim locatie Zwolle natuurlijk ook kennen. Heel belangrijk: je deelt ons motto je bent al goed zoals je bent.

De Impacter-methodiek
De student staat centraal en bepaalt zelf, met ondersteuning van jou, wat hij of zij gaat doen en waar. De leerbehoefte en interesses van studenten zijn hierbij het uitgangspunt. Een traject is op deze manier altijd op maat gemaakt. We hebben individuele trajecten en er zijn groepstrajecten. Ons doel is om studenten niet alleen inzicht te geven in waar ze goed in zijn, maar hen vooral te laten ervaren dat die kwaliteiten door anderen gewaardeerd worden. Dat besef leidt ertoe dat deze studenten zich vaker in willen zetten voor onze samenleving. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en vergroten hun netwerk. 

 

Over Travers Welzijn

Travers Welzijn zet zich in om Zwolle nog mooier en socialer te maken. Samen met bewoners en partners werken we aan een omgeving die toekomst biedt voor iedereen. Waar het normaal is dat mensen naar elkaar omkijken. 

 

 

Wat je verder nog moet weten

  • Wij verwachten niet dat je als jongerencoach alles al kan. Daarom bieden wij je een uitgewerkte methodiek, trainingen en workshops om jouw kennis uit te breiden. Daarnaast is er binnen onze organisatie enorm veel expertise aanwezig waar jij gebruik van kunt maken.  
  • Afhankelijk van jouw werkervaring ontvang je een salaris volgens de cao Sociaal Werk, minimaal € 2.417 en maximaal max. € 3.169 per maand op basis van een dienstverband van 36 uur in de week.
  • Deze functie is voor 24-32 uur per week. We bieden je bij aanvang een tijdelijke aanstelling van een jaar en hebben de intentie, bij wederzijds goedvinden en ongewijzigde bedrijfseconomische omstandigheden, dit te verlengen.
  • Impacter is onderdeel van Travers Welzijn. Wij vinden jouw groei en ontwikkeling heel belangrijk. Daarom kun je naast de Impacter-trainingen meedoen aan onze eigen Travers Academie. Ook heb je via de cao Sociaal Werk toegang tot individueel keuzebudget en loopbaanbudget, die je naar eigen keuze voor je persoonlijke doorontwikkeling in kunt zetten.

En, iets voor jou?

Ben jij na het lezen enthousiast geworden? Upload dan jouw motivatie en CV. Wil je meer weten over de functie? Neem contact op met Bart Demmers. Hij is projectleider Impacter Nederland en kan je veel vertellen. We kijken uit naar je reactie!

 

Neem contact op met Bart:
b.demmers@travers.nl
06 – 4561 2789

Kijk voor meer informatie op: 
www.impacterwindesheim.nl
LinkedIn
Instagram    
YouTube