Nadat Neal in 2019 afstudeerde aan het conservatorium ging hij aan de slag als professioneel muzikant. Naast het maken van muziek, heeft Neal al lang een wens om politiek actief te zijn. “Ik merkte dat er weinig jongeren aan het woord kwamen in de gemeenteraad. Besluiten worden vooral over jongeren gemaakt in plaats van met. Volgens mij is dat niet de manier waarop het werkt.” Alsof het zo moest zijn, zag Neal de vacature voor coach bij het Jongerenplatform bij Travers Welzijn voorbijkomen.

Relevante werkervaring
“Ik werd aangenomen bij een welzijnsorganisatie zonder dat ik een relevante opleiding of werkervaring had. Dat voelde in het begin best gek. Ik had natuurlijk wel ervaring met het werken als coach, dat doe ik in de muziek ook. Dat werd door Travers Welzijn gelukkig op waarde geschat. Ik kwam in een team terecht met meer mensen die geen sociaal werk-achtergrond hebben. Ik vind het mooi dat Travers Welzijn mensen aanneemt die misschien niet helemaal de juiste opleiding hebben. Dat motiveert mij om mijn best te blijven doen.”

 

 

Grote organisatie, korte lijnen
De organisatie Travers Welzijn is met zo’n honderd collega’s en ongeveer evenveel stagiaires best groot. “Je zou
elkaar heel gemakkelijk niet kunnen ontmoeten. Maar het is eigenlijk best heel gemakkelijk om met elkaar in contact te komen en samen dingen op te pakken.
Ook buiten Travers Welzijn, binnen Travers met de labels Hedon, Doomijn en ZwolleDoet! in hetzelfde pand. Dat maakt de lijntjes heel erg kort.”


Gezamenlijk doel
Neal vindt het heerlijk om zelfstandig te (kunnen) werken. Binnen het team spart hij veel met collega’s die zich ook
met jongerenparticipatie bezighouden. “Ik werk binnen een team met collega’s die ook zelfstandig werken en een
vergelijkbaar doel nastreven. We zijn heel complementair, vullen elkaar goed aan. Dat past goed bij wie ik ben. Ik heb de middelen om mijn eigen plan te trekken.
En ik droom van een doorlopende participatielijn!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEEM CONTACT OP MET:
Neal Nieuwenkamp
Coach Jongerenraad
n.nieuwenkamp@travers.nl
06 - 4289 7471
traverswelzijn.nl/jongerenraad


 

 

NEEM CONTACT OP MET:
Neal Nieuwenkamp
Coach Jongerenraad
n.nieuwenkamp@travers.nl
06 - 4289 7471
traverswelzijn.nl/jongerenraad